You are here

Basun

  • Basunen er et instrument der kan bruges i mange sammenhæng.

    Vil du skille dig ud fra mængden og spille et instrument, som kun få vælger, bør du vælge et af messinginstrumenterne, eksempelvis basunen.

Bliv undervist i basun på Vallensbæk Musikskole.
  • Alder: fra 3. kl. og opefter

  • Tid: Onsdag eftermiddag

  • Sted: Vallensbæk Musikskole

 

Basunen er uundværlig i såvel Big Bands, harmoni-og symfoniorkestre som i små og store jazzorkestre. Men også i rock og funk og i megen klassisk musik bruges basunen, hvor den er med til at lægge bunden sammen med basinstrumenterne. Basunen kan også spille solo og har en dejlig lyd, som er lige så alsidig som menneskets stemme.

Basunen bliver også kaldt trombone eller trækbasun, da tonerne spilles ved hjælp af en trækbøjle. Basunen er et af de få instrumenter, som kan glide mellem tonerne (det kaldes Glissando).

Alle basunelever spiller i et af musikskolens blæseorkestre.

Alder: Fra 3. klasse.

Messingblæser-instrumenter

 
Messingblæsere
Fælles for alle messinginstrumenter er, at de er lavet af messing og nemme at gå til. Derfor kan man allerede efter de første par ganges undervisning lære at spille en melodi som man kender.
Messingblæsefamilien består af trompet, althorn, valdhorn, basun, barytonhorn, euphonium og tuba. De er alle bygget op på samme måde: et langt rør, der er foldet sammen, så det bliver lettere at håndtere. Jo længere og tykkere røret er, jo dybere bliver tonen. Lige bortset fra basunen har alle messinginstrumenterne tre eller fire ventiler, som er dem sammen med blæsekraften, som man laver den enkelte tone med. Lyden formes med læberne i den ene ende af instrumentet - på mundstykket og kommer ud i den anden ende, som kaldes for shaldstykket.

Musikskolen underviser i messingblæser-instrumenterne:

  • Trompet
  • Basun
  • Valdhorn
  • De dybe messinginstrumenter: Tuba og Baryton

 


 

Bliv elev på musikskolen

Du er altid velkommen til at tilmelde dig undervisningen på Vallensbæk Musikskole.

Ja tak! Jeg vil gerne undervises i musik eller sang.

Lærer

Underviser i basun, barytonhorn og tuba
Mob 2292 266
Rasmus Svale
Sidst opdateret 12.05.2020