You are here

Trompet

Lær at spille trompet.
  • Alder: fra 3. kl. og opefter

  • Tid: Mandag eftermiddag

  • Sted: Vallensbæk Musikskole

 

Man starter oftest på en lidt mindre udgave (cornet). Trompeten er et af de ældste instrumenttyper, bl.a. er der fundet nogle tilbage fra det gamle Egypten. Trompeten har tidligere været brugt i militæret til at give signal med m.m. Trompeten er det højest klingende af messingblæseinstrumenterne og kan både bruges som soloinstrument og sammen med andre, uanset om det er rytmisk eller klassisk musik. Trompet bruges i mange sammenhænge, bl.a. i bigbands, symfoniorkestre, harmoniorkestre og rytmiske bands og har altid været et populært instrument.

Trompeten er et ventilinstrument, der både bruges i klassisk og rytmisk musik.

Alle trompetelever spiller i et af musikskolens blæseorkestre og begynderne bliver undervist hold, som du kan læse mere om under Trompethold for begyndere.

Messingblæsere

Hvis du vil skille dig ud fra mængden og spille et instrument, som kun få vælger, anbefaler vi at du starter på et af vores messing-instrumenter (trompet, valdhorn,  basun eller tuba). Det er nogle fantastiske men lidt oversete instrumenttyper, som dog er på vej tilbage som nogle ”trendy” instrumenter. Fælles for alle messinginstrumenter er, at de er lavet af messing og nemme at gå til. Derfor kan man allerede efter de første par ganges undervisning lære at spille en melodi som man kender.

Messingblæsefamilien består af trompet, althorn, valdhorn, basun, barytonhorn, euphonium og tuba. De er alle bygget op på samme måde: Et langt rør, der er foldet sammen, så det bliver lettere at håndtere. Jo længere og tykkere røret er, jo dybere bliver tonen. Lige bortset fra basunen, har alle messinginstrumenterne tre eller fire ventiler, som er dem sammen med blæsekraften, som man laver den enkelte tone med. Lyden formes med læberne i den ene ende af instrumentet - på mundstykket og kommer ud i den anden ende, som kaldes for shaldstykket.

Som messingblæser vil du altid være meget efterspurgt, og i Musikskolen er der udover harmoniorkestrene gode muligheder for sammenspil.

Læreplan

Læreplan for trompet

 

Messingblæser-instrumenter

 
Messingblæsere
Fælles for alle messinginstrumenter er, at de er lavet af messing og nemme at gå til. Derfor kan man allerede efter de første par ganges undervisning lære at spille en melodi som man kender.
Messingblæsefamilien består af trompet, althorn, valdhorn, basun, barytonhorn, euphonium og tuba. De er alle bygget op på samme måde: et langt rør, der er foldet sammen, så det bliver lettere at håndtere. Jo længere og tykkere røret er, jo dybere bliver tonen. Lige bortset fra basunen har alle messinginstrumenterne tre eller fire ventiler, som er dem sammen med blæsekraften, som man laver den enkelte tone med. Lyden formes med læberne i den ene ende af instrumentet - på mundstykket og kommer ud i den anden ende, som kaldes for shaldstykket.

Musikskolen underviser i messingblæser-instrumenterne:

  • Trompet
  • Basun
  • Valdhorn
  • De dybe messinginstrumenter: Tuba og Baryton

 


 

Bliv elev på musikskolen

Du er altid velkommen til at tilmelde dig undervisningen på Vallensbæk Musikskole.

Ja tak! Jeg vil gerne undervises i musik eller sang.

Lærer

Underviser i trompet og cornet.
Mob 5194 2268
Rolf Thofte Løkke
Sidst opdateret 12.05.2020