You are here

Valdhorn

Bliv undervist i valdhorn på Vallensbæk Musikskole.

Valdhornet er et flot instrument med en smuk klang, der kan bruges i mange slags sammenhænge. Der er ikke ret mange, der vælger dette instrument, så hvis du vil spille på noget, som ikke så mange andre gør, og med en fantastisk smuk klang, skal du vælge valdhornet.

Selvom at valdhornet er et orkesterinstrument, kan man også spille melodier alene og i mindre grupper. Der er ikke mange, der tænker over det, når man hører det, men mange kendte temaer og melodier fra bl.a. filmmusik og orkestermusik er faktisk spillet af valdhornet. Musikskolen har valdhorn i børnestørrelse, så man kan allerede starte med at spille, når man er 8-9 år.

Alle valdhornelever spiller i et af musikskolens blæseorkestre.

Alder: Fra 3. klasse.

Læreplan

Læreplan for Valdhorn

 

Tid

Tirsdag eftermiddag.
Lektion: 25 min.

Sted

Vallensbæk Musikskole
Idræts Allé 7
2625 Vallensbæk

Messingblæser-instrumenter

 
Messingblæsere
Fælles for alle messinginstrumenter er, at de er lavet af messing og nemme at gå til. Derfor kan man allerede efter de første par ganges undervisning lære at spille en melodi som man kender.
Messingblæsefamilien består af trompet, althorn, valdhorn, basun, barytonhorn, euphonium og tuba. De er alle bygget op på samme måde: et langt rør, der er foldet sammen, så det bliver lettere at håndtere. Jo længere og tykkere røret er, jo dybere bliver tonen. Lige bortset fra basunen har alle messinginstrumenterne tre eller fire ventiler, som er dem sammen med blæsekraften, som man laver den enkelte tone med. Lyden formes med læberne i den ene ende af instrumentet - på mundstykket og kommer ud i den anden ende, som kaldes for shaldstykket.

Musikskolen underviser i messingblæser-instrumenterne:

  • Trompet
  • Basun
  • Valdhorn
  • De dybe messinginstrumenter: Tuba og Baryton

 


 

Bliv elev på musikskolen

Du er altid velkommen til at tilmelde dig undervisningen på Vallensbæk Musikskole.

Ja tak! Jeg vil gerne undervises i musik eller sang.

Lærer

Underviser i valdhorn.
Mob 5125 0924
Lise Munch underviser i valdhorn på musikskolen
Sidst opdateret 09.05.2018