You are here

Om musikskolen

  • Vallensbæk Musikskoles to villaer

    Fotograf: Jens Seneberg Nielsen

Vallensbæk Musikskole tilbyder undervisning til børn og voksne i alle aldre.

Vi holder til i to selvstændige villaer ved Vallensbæk Skole.

Fakta:

Vallensbæk Musikskole er en aktiv kommunal kulturskole, som med sine mange tilbud, arrangementer og koncerter er en synlig del af Vallensbæks kulturliv.

Musikskolen har i dag 200 instrumentelever, som ønsker at dygtiggøre sig på et af vores instrument- eller sangtilbud. Det kan enten være som soloundervisning eller som holdundervisning.

Derudover har vi yderligere over 300 elever tilmeldt på vores mange hold. Det er både kor, sammenspil, rytmik for de yngste, musikhold på skolerne, musikproduktion og vores mange ensembler. Mange af disse 300 er elever, som også går til et af vores førnævnte instrumenttilbud.

Vi har 16 deltids-undervisere ansat med sammenlagt 5,5 fuldtidsstilling, og har dermed et bredt udbud af forskellige instrumenter, som man kan gå til. Udover de mest kendte og søgte instrumenter, som klaver, guitar, slagtøj og sang, har musikskolen på et tidspunkt prioriteret at satse på at have blæseorkestre med 6 forskellige blæseinstrumenter og hver deres faglærer som underviser på disse instrumenter. På trods af kommunens størrelse er det med fokus på dette over mange år lykkedes at mønstre pt 70 elever i disse tre niveauer blæseorkestre, hvilket vi er stolte over. Derudover har vi også strygere, bands, forskellige ensembler, kor og workshopshold.

Vi har omkring 70 arrangementer om året, både store events som vores årlige sommerkoncert og samarbejdet med skolerne og til de mindre cafekoncerter samt weekendture og musiccamps med alt hvad det indebærer af faglighed og fællesskab. Vi afholder koncerter hvert år mange steder i kommunen, både i kirken, borgerhuset, Korsagergård, Rådhuset, på skolerne, på plejehjemmene, biblioteket, byrådssalen m.m, og bestræber dermed at være en synlig og aktiv musikskole. Musikskolen er ligeledes aktiv ved de store kommunale arrangementer som Sankt Hans, Festlig Fredag og Jul i Vallensbæk. Vallensbæk Musikskole er således både del af traditioner i årets løb i Vallensbæk Kommune, og musikskolen skaber nye konstellationer for musikalske fællesskaber og oplevelser.

Kontakt

Idræts Alle 7
2625 Vallensbæk
Tlf 4797 4750
Mandag, Tirsdag, Torsdag kl. 09.00-14.00
Sidst opdateret 20.04.2020